|
|
Lån  


 
Effektive møder
Her er nogle råd til at gøre dine møder mere effektive.

Er mødet nødvendigt
Er mødet overhovedet nødvendigt?. Der er ingen grund til at holde mødet bare fordi du kan.

Kan et telefonmøde eller en fællesmail erstatte mødet? Hvem skal deltage?

Hvem skal med?
Vær sikker på at alle relevante er med. Specielt dem som kan bidrage med noget. Det er meget nemt at glemme en relevant ressource eller tage en person for meget med for. Skær ind til benet og sørg for at de rigtige deltagere er på plads. De spare tid og hermed penge. Hold deltagerantallet så langt nede, som det overhovedet er muligt.

Ingen tomme mødeindkaldelser
Dine mødedeltagere skal videhvad mødet skal handle om, så de får en chance for at forberede sig, og hermed bidrage med noget. Indkaldelsen skal indeholde en klar dagsorden, så mødedeltagerne ved hvad de går ind til.

Mød til tiden
Sørg for at alle møder til tiden, og gør opmærksom på at det er vigtigt. Det spilder alle andres tid og skubber hele mødet, når den forsinkede deltager skal opdateres.

Hold korte møder
Lange møde bliver mindre effektive, fordi folk bliver trætte. Prøv at holde mødet under 1 time, gerne kortere.

Følg dagsordenen
Følg dagsordenen og sørg for at alle gør det. Det er tit nogle som godt kan lide at høre sig selv, og har en mening om alt og alle. Dagsordenen sørger også for at holde strukturen til mødet og det er din opgave at sikre at I kommer igennem alle punkter til tiden.

Ingen mobiltelefoner
Der findes ikke noget mere forstyrrende end mobiltelefoner, der ringer eller deltagere der sms'er eller snakker.

Send referat ud efter mødet
Når mødet er slut, så opsummer og send referat ud til alle deltagere. På den måde sikrer du den interne opgavedokumentation og at deltagerne ikke glemmer noget. Sørg for at der er sat ansvarligt navn på diverse opgaver, gerne med en afgivelse af hvornår det skal være udført.

Kategorier på sider:

Kampagnetilbud Effektive mder Projektml Byggeledelse Stresscoaching Tilbud Hvorfor byggeledelse1111 God projektledelse Planlgning Uddannelse & Job Ledelse Projektledelse Coaching Risikostyring


 Du er her: Projektleder - Netannoncer Projektleder -